să mă simt mamă
Bebeluși,  Parenting

Să mă simt mamă

Să mă simt mamă este ca și cum aș fi în Rai. Ca și cum aș topi viața în fărâme albe de paradis și le-aș adulmeca zilnic cu gândul că poate cineva acolo sus mă iubește. De asemenea, să mă simt mamă este complet diferit de tot ce am trăit până acum. Și, crede-mă, că am trăit multe la viața mea! CV-ul meu complet aici.

Ce am fost

Am fost fiica perfectă a celui mai minunat tată din lume pe care l-am adorat cu toată ființa mea de copilă. Însă am înțeles că a fi mamă este mult mai presus decât sentimentul de altminteri unic și atât de frumos al celui mai iubit copil. Să mă simt mamă a depășit jocul șugubeț de adolescentă îndrăgostită-praf de primele valuri nebunești și frumoase ale vieții mele de adult. Dar să mă simt mamă nu a avut nici în clin nici în mânecă cu sentimenul pătimaș al iubirilor trăite, cu dor și nesaț, cu noduri în stomac și cu mințile legate fedeleș, cu călcâiele aprinse și cu fluturii razna din sufletul meu…Toate adorate sentimente ale celor mai frumoase iubiri.

În continuare, să mă simt mamă nu a avut nicio legatură măcar cu iubirea devoratoare de soție perfectă, veșnică și promisă pe viață jumătății mele. Cu nimic din cele trăite de mine până acum.

Ci să mă simt mamă este ca și cum Dumnezeu a dat mâna cu mine pentru cel mai important contract din viața mea – de a construi bine și fără clauze un pui de om pe care apoi m-a îndrituit să-l fac mare. Am pe cap toată răspunderea universului și mult în plus. Iar în suflet cel mai mare colț din Rai din câte există pentru că port în mine un înger și apoi un om. Duc cu mine o bucată din Dumnezeu. Nu poate fi ceva mai puternic, mai rostitor, mai fără cuvinte decât lumina pe care mă simt hărăzită să o aprind pe pământ.

Am scris multe despre taina maternității. Puteți citi și aici.

Cristiana Chioncel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *