Alăptarea este cordonul ombilical
Alăptare,  Bebeluși,  Blog,  Parenting

Alăptarea la sânul iubirii

Alăptarea este de fapt un cordon ombilical în afara uterului. În afara lumii intrauterine. Este liantul dintre mamă și copil, liant care ancorează iubirea, liniștea, tainica alinare a primelor luni de viață. Despre alăptare citiți și aici.

De ceva vreme sunt mamă la dublu. Adică am un băiețel năzdrăvan de 9 ani pe Victor. Și de 3 ani, pe Ștefan – Athanasios.

Pompa de muls să trăiască!

Îmi amintesc desigur lumea lui Victor, nevinovată și plină de culori și miresme îngerești și proaspete, luminoase și diafane, precum un zâmbet sfânt.

Nu am savurat liber acea perioadă întrucât panica și dorința mea de a face totul perfect erau mult prea puternice, nelăsându-mi vreme să simt cu adevărat ce înseamnă maternitatea acasă, cu pruncul la sân.

Primul meu îngeraș din dorința lui buclucașă de a descoperi lumea mai repede nu a vrut să aibă răbdare. Și nu a dorit să învețe să sugă la sân, să se hrănească cu îmbrățișările mele. Nici pe mine nu m-a învățat nimeni decât acel teoretic fenomen concret: alăptarea e un must!

Laptele de mamă era singura hrană sănătoasă pentru un bebeluș. Cum necum, a trebuit să-l produc, neinteresându-ma nici de somn, nici de mâncare până când am renunțat, nemaiputând să mă chinui….La primul copil așa pățim multe dintre noi. Ne panicăm ușor, cedăm și mai ușor.

Pace și iar pace

Când de fapt totul este atât de simplu. Este liniște și atât. Pace. Între tine și puiul tău nu este decât pacea și îmbrățișarea noului suflet care a venit din Cer pe pământ pentru a ne bucura pe noi mamele cu taina iubirii materne. Am înțeles acest lucru o dată cu Ștefan. Alăptarea este o binecuvântare. Acum aș ști ce să fac. Aș pune copilul la sân din prima clipă a lui și i-aș șopti cu mirosul meu – Eu sunt mama. Tu știi ce ai de făcut. Să te simți ocrotit și în pace.

Un sfat: ALĂPTAȚI, dragele mele! Alăptarea este încununarea maternității! Vă veți înțelege apoi copilul din priviri! Și el pe voi la fel!

Cristiana Chioncel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *